Aktiviteter

Kurser

Eftermiddags møder

Uddannelse

Forskning

Kurser

Danske Kurser

I forbindelse med selskabet vil der løbende blive afholdt kurser, derudover findes der en række andre danske kurser med interesse for thorax radiologer, vi vil forsøge at samle dem alle her.

Internationale Kurser

Flere organisationer afholder internationale kurser med et thorax radiologisk fokus. De nok mest kendte er IDKD kurserne i Davos hvert 4. år og ESTI’s (European Socity of Thoracic Imaging) årlige kongres. En opdateret kursus kalender vil være tilgængelig her på siden.

Danske kurser

Nordic Thoracic Radiology Summit

For første gang afholdes Nordic Thoracic Radiology Summit i København d. 24 og 25 April. Mødet arrangeres i samarbejde med vores norske søsterselskab og vi håber at kunne tiltrække deltagere fra hele skandinavien. Programmet indeholder flere store internationale navne bl.a. Cornelia Schaefer-Prokop, Mathias Prokop og Emmanuel Coche. Herunder findes et foreløbigt program. Tilmeldinger foregår på michael.brun.andersen@regionh.dk og kurset koster 1.000 pr deltager. 

1 dags-kursus i HRCT skanning ved interstitielle lungesygdomme

D. 11. juni 2020 arrangerer Dansk Lungemedicinsk Selskab 1 dags kursus for lungemedicinere og radiologer. Alle foredrag holdes i samarbejde mellem en radiolog og lungemediciner. Kurset afholdes mellem kl. 09.30 og 17.30 på Crowne Plaza Copenhagen Towers. Husk tilmeldinger, begrænsede pladser. Oplysninger i øvrigt om tilmelding kan ses på lungemedicin.dk

Internationale Kurser

ESTI meeting 2020

Afholdes i Oxford, England mellem d. 4-6 Juni. Hele spektret af thoraxradiologi er repræsenteret og det er som altid et mix af forelæsninger og workshops.

American College of Radiology HRCT kursus

Dette et af de bedste og mest omfattende kurser indenfor HRCT. Kurset strækker sig over 3 dage med nogle af de dygtigste undervisere indenfor området. Derudover rig mulighed for personlig supervision og masser af cases. Afholdes flere gange årligt i 2019 i perioderne 8-10 Juni og 1-3 Oktober. Afholdes på ACR’s kursuscenter i Reston, Washington DC, USA.

ICIS Annual teaching meeting 2020

Afholdes i London, England imellem d. 29 September til 1. Oktober og har som altid fokus på alle aspekter af onkoradiologien herunder thorakale neoplasmer. Opbygget som en kombination af forelæsninger og hands on sessioner.

HRCT kursus Leuven

Igen i år afholdes dette succesfulde og altid fuldtegnede europæiske HRCT kursus. Det afholdes i Leuven, Belgien imellem d. 1-3 Oktober 2020.

Luk menu