Aktiviteter

Kurser

Eftermiddags møder

Uddannelse

Forskning

Kurser

Danske Kurser

I forbindelse med selskabet vil der løbende blive afholdt kurser, derudover findes der en række andre danske kurser med interesse for thorax radiologer, vi vil forsøge at samle dem alle her.

Internationale Kurser

Flere organisationer afholder internationale kurser med et thorax radiologisk fokus. De nok mest kendte er IDKD kurserne i Davos hvert 4. år og ESTI’s (European Socity of Thoracic Imaging) årlige kongres. En opdateret kursus kalender vil være tilgængelig her på siden.

Danske kurser

ESTI Winter Course

D. 10 og 11 December afholdes virtuelt ESTI winter course. Fra Dansk Thorax Radiologisk Selskab har vi fået muligheden for at invitere et begrænset antal radiologer på forskelligt niveau med interesse for thorax radiologi til fælles at streame mødet på HC Andersen Hotel Comwell i Odense. Alle gældende COVID-19 retningslinjer vil selvfølgelig blive overholdt.

Tilmelding kan ske til enten: michael.brun.andersen@regionh.dk eller swharder@gmail.com

Vi tilstræber en fordeling med 50% yngre læger og 50% speciallæger. Sidste mulighed for tilmelding er 15. November.

1 dags-kursus i HRCT skanning ved interstitielle lungesygdomme

D. 6. november 2020 arrangerer Dansk Lungemedicinsk Selskab 1 dags kursus for lungemedicinere og radiologer. Alle foredrag holdes i samarbejde mellem en radiolog og lungemediciner. Kurset afholdes mellem kl. 10.00 og 17.30 på Copenhagen Admiral Hotel. Husk tilmeldinger, begrænsede pladser. Oplysninger i øvrigt om tilmelding kan ses på lungemedicin.dk

Internationale Kurser

ESTI meeting 2020

Afholdes i Oxford, England mellem d. 4-6 Juni. Hele spektret af thoraxradiologi er repræsenteret og det er som altid et mix af forelæsninger og workshops.

American College of Radiology HRCT kursus

Dette et af de bedste og mest omfattende kurser indenfor HRCT. Kurset strækker sig over 3 dage med nogle af de dygtigste undervisere indenfor området. Derudover rig mulighed for personlig supervision og masser af cases. Afholdes flere gange årligt i 2019 i perioderne 8-10 Juni og 1-3 Oktober. Afholdes på ACR’s kursuscenter i Reston, Washington DC, USA.

ICIS Annual teaching meeting 2020

Afholdes i London, England imellem d. 29 September til 1. Oktober og har som altid fokus på alle aspekter af onkoradiologien herunder thorakale neoplasmer. Opbygget som en kombination af forelæsninger og hands on sessioner.

HRCT kursus Leuven

Igen i år afholdes dette succesfulde og altid fuldtegnede europæiske HRCT kursus. Det afholdes i Leuven, Belgien imellem d. 1-3 Oktober 2020.